Het sluwe geluk: Le Petit Chat Malin

Dit is het dierenverhaal van de kat en zijn Franse wijn ‘Le Petit Chat Malin’. Een fabelachtige waarheid over faam met een kruidige afdronk.

 

Strubbelingen van de kleine kat

 

Eduard was een stereotiep Zuid-Franse kat: arrogant, charmant en belezen. Van origine kwam hij uit een arm boerengezin en hij deed veel moeite om dat te verbloemen. Zo gebruikte hij woorden als fabuleus, magnifiek en extravagant. Een croissant noemde hij ‘cwoissan’ en hij zei ‘koket’ in plaats van ‘mooi’.

 

Op een dag vertrok hij met de noorderzon nog verder naar ’t zuiden. Samen met zijn neef (de lange kleine hond) zwierf hij door de vallei van Languedoc. En daar begon hij zijn eigenste wijngaard – genaamd Le Petit Chat Malin (wat betekent ‘De sluwe kleine kat’). Hij verbouwde karakteristieke wijn voor mensen die zo net nieuwsgierig zijn als een kat. Eigenlijk vond hij wijn zelf helemaal niet zo lekker, maar hij wilde graag befaamd acteur worden in kattenvoercommercials en hoopte met zijn wijn naamsbekendheid te vergaren. Dat wierp deels zijn vruchten af. Al snel werd zijn wijn zo bekend dat de kat – spreekwoordelijk – naast zijn schoenen ging lopen. Ze noemden hem Sophisticat Ed. Hij was trots als een pauw en wilde die naam koste wat het kost behouden. Daarom besloot hij zijn neef in de steek te laten en alleen verder te reizen.

 

Hij deed er alles aan om ontdekt te worden als kattenacteur. Avonden lang, goot hij directeuren van castingbureaus vol met zijn wijn. Tijdens de avonden waren de directeuren dolenthousiast, maar na het geproost volgde de ochtendkater. Hierdoor waren ze de volgende dag al vergeten waar het gesprek over ging en gaven ze niet thuis.

 

Le Petit Chat Malin is tot op de dag van vandaag een overheerlijke prijswinnende wijn die tevens in de supermarkt te verkrijgen is.

 

Dit verhaal is van horen zeggen. Wellicht is het lariekoek.

 

Enfin, deze ronde wijn is fruitig en licht kruidig met een geur van rijpe bessen. Overheerlijk bij vleesgerechten en kaas.

En dan nu een commerciële twist. De wijnprijs bij HEMA is om en nabij € 5,50.

 

O, echt?
Nog geen reacties

Hoera, en krabbelen maarrr