Met volle kracht vooruit: The Long Little Dog

Dit is het dierenverhaal achter de Franse wijn ‘The Long Little Dog’. Een stuk uit de levensloop van de lange kleine hond en zijn kattenneef.

 

Het verhaal van de lange kleine hond

 

François noemde hij zichzelf, want dat vond hij een mooie naam voor een teckel. Maar in het dorp noemden ze hem de lange kleine hond. Een onderkruipsel, een dreumes die in de schaduw stond van zijn katachtige neef: Le Petit Chat Malin. Dagen en nachten zwierven ze samen door de zonnige bergen van Languedoc in Zuid-Frankrijk. Ze waren echte vrinden. Tot de dag kwam dat Le Petit Chat Malin beroemd werd door zijn eigenste wijn en niet meer gezien wilde worden met de lange kleine hond. François bleef met zijn staart tussen zijn benen, moederziel alleen achter.

 

Hij zoop en hij zoop. Totdat hij zichzelf zowat verzopen had.

 

Met vier poten in de lucht lag hij snikkend naar adem te snakken. Zodanig dat hij zich verslikte in zijn eigen tranen. Al proestend nam zijn leven een abrupte plotwending. Zijn tranen bleken een fraaie afdronk te hebben. Dat bracht hem op een briljant idee.

 

Sindsdien verbouwde François zijn eigen fruitige wijn die hij The Long Little Dog noemde. En hij blafte nog lang en gelukkig.

 

Dit verhaal is mond-tot-mond doorverteld. Het kan dus zomaar klinkklare onzin zijn.

 

De krachtige, maar fruitige wijn heeft een subtiele kruidige afdronk en een geur van bramen. Appetijtelijk bij diverse soorten tapas en pasta met kaas.

 

O, en nu een stuk reclame: Je hebt hem al in huis voor een zachte wijnprijs bij JUMBO van om en nabij € 4,99.

 

goed verhaal, lekker kort
Nog geen reacties

Hoera, en krabbelen maarrr