De trotse pauwenwijn: La Granja

Dit is het dierenverhaal van de pauw uit de Spaanse wijnserie ‘La Granja’. Een verhaal over schaamte en trots met een fluweelzachte afdronk.

 

Een pauw met twee gezichten

 

Er was eens een dierenfamilie, genaamd La Granja. Het was een familie vol vreemde vogels: van eend tot pauw tot varken tot kip. En er was een zebra. Het enige wat ze gemeen hadden, was hun dierlijkheid.  Ze beleefden hun jeugd dan ook allemaal op een eigen uitzonderlijke manier.

 

Zo ook de Pauw. Pauw Paulus vond zijn trots pas in zijn pubertijd. Daar jaren daarvoor was hij een onzeker vogeltje. Hij kwam uit een excentrieke familie van pauwen en was de lelijkste van het stel. Het groen van zijn veren was niet zo fris en het blauw was optisch bleu. Ook kon hij niet zo sierlijk paraderen als zijn broers en zussen dat deden. En hij had moeite met de tongval van de letter ‘j’ die er bij hem steevast als een ‘g’ uitrolde. Eigenlijk had hij het met alles net niet getroffen.

 

Tot op een zekere ochtend, toen het levensverhaal van Pauw Paulus een plotse wending nam. Hij was net zijn sierlijke passen en pirouettes aan het beoefenen in de wijngaard van Rueda in Spanje. Hij draaide en hij draaide. Totdat het hem begon te duizelen. Hij struikelde en viel op zijn kop met zijn hoofd in een ton die vol zat met wijn. Toen hij de hoefstappen van de zebra aan hoorde komen, nam Paulus van schrik een slok uit de ton. En zo gebeurde het. De wijn drong door zijn bloed verder naar binnen. Pauw Paulus paradeerde nu als een vlinder zo sierlijk en zijn veren kleurden rijkelijk. Nog nooit eerder had Paulus zichzelf zo trots gevoeld. Dat vond de zebra van de zotte en ze nodigde hem uit voor een avond wijnen met de andere dieren.

 

Pauw Paulus was helemaal in de nopjes met zichzelf en zijn nieuwe vrienden. Hij sprak over ‘animalis’ wanneer hij de dieren bedoelde, bejubelde de ‘vino’ en had het over een ‘fissa’ in plaats van een feestje. Het was een fabuleuze nacht, maar de volgende ochtend werd hij wakker met naast zich een eend en een zware kater. Zijn onzekerheid was terug en hij voelde zich nog miserabeler dan voorheen. Dus, toen heeft hij heel simpel gezegd de hele wijngaard opgekocht en de wijn onder zijn naam in de supermarkt gebracht.

 

Zo zie je maar. Dit verhaal heeft geen getuigen, maar wel een fijne afdronk.

 

De witte variatie van La Granja is een frisse, fruitige, fluweelzachte wijn met Spaanse glorie. De druivendrank heeft een geur van een vers boeket bloemen met aromatische kruiden, anijs en venkel. De fruitige aanzet herinnert je aan banaan en citroen. Deze wijn is overheerlijk bij Zweedse zalm en sommige Indische gerechten.

Hoera, en nu het zakelijke deel: Hij is helemaal voor jou voor een zachte wijnprijs bij JUMBO van € 3,99.

 

Ik pauw van jou

Nog geen reacties

Hoera, en krabbelen maarrr