Dier van de week: de omgekeerde bounty

Oh ja hoor: het is weer zaterdag! 

Dat betekent zoals altijd het ‘Dier van de Week’ wordt aangewezen.

 

Het dier van de week is:

 

Het zijdehoen!

 

Het zijdehoen of Wugu-ji (Gallus gallus domesticus brisson), ook wel negerhoen of morenhoender genoemd vanwege zijn hyperpigmentatie, is een kippenras. Het zijdehoen heeft een vacht, die meer lijkt op haar en op wol dan op veren. En het zijdehoen heeft ook vijf tenen aan de voeten in plaats van de gebruikelijke vier. De tenen zijn ook voorzien van vrij lange, gebogen klauwen. Ook aan de armen (vleugels) zijn duidelijk drie vingers zichtbaar onder de vacht, met aan twee vingers klauwtjes.

 

Je zou hem de kost geven, het zijdehoen, met zijn witte afro. Maar schijn bedriegt, want het zijdehoen is een omgekeerde bounty; wit van buiten, zwart van binnen. Vandaar dat hij de enigszins racistische titel ‘negerhoen’ draagt. Heus waar. Dat zou eigenlijk niet mogen, maar in het dierenrijk is racisme nou eenmaal aan de orde van de dag. Er wordt geen enkel probleem van gemaakt. Dieren zijn heel erg racistisch en they know it. Maar daar malen ze niet om. Het motto in het dierenrijk is immers ‘eigen dierenras eerst’. Niet fraai, maar wel handig in de gehanteerde bestuursvorm van survival of the fittest.

 

De witte afrokip, a.k.a., het zijdehoen, is gevogelte naar mijn hart. Hij kan geen eens door die enorme verenbol op z’n harses heen kijken, maar dat belemmert hem niet om als een kip zonder kop rond te scharrelen op zoek naar onontdekte reggae-platen. Want dat doet het zijdehoen de ganse dag. Hij luistert als het even kan zoveel mogelijk naar Kip Marley. De grootste reggae-artiest aller tijden binnen de pluimveesector.

 

“Maar Dier van de Week, waarop speelt het zijdehoen dan al deze platen af, hoor ik jullie denken?” Op zijn kip-up player.

 

Het zijdehoen heeft vijf in plaats van vier tenen wat hem in feite, naast de omgekeerde bounty, ook de omgekeerde Diederik Boer maakt. Dat is een grapje voor de kenner.

 

Het lijkt net alsof het zijdehoen een vacht heeft in plaats van veren. Dat komt omdat hij zo soft is, dat het gewoon net een fluffy harenpakketje lijkt. Hij is een softy. Kijk zelf maar.

 

Dan volgen nu enkele fotootjes van onze reggae-luisterende afrokippen:

 

Foam party

 

Hij gaat zo een album droppen

 

Op zoek naar reggae

 

Young afro

 

Zijdehoenders zijn in 5 kleuren verkrijgbaar

 

Nog geen reacties

Hoera, en krabbelen maarrr